Laserontharing Mechelen

laserontharing afbeelding lachende dame

Een afspraak inplannen en een gratis testsessie boeken kan via deze link.

 

Hoe werkt het?

De werkwijze van de laser is eenvoudig. De lichtstraal die op de huid terechtkom, veranderd in warmte. Eenmaal die in contact komt met een haar, wordt die warmte geabsorbeerd waardoor die definitief vernietigt is.

In haar zit melanine, het pigment dat kleur geeft aan haar. Hoe donkerder je haar, hoe meer melanine het bevat.

Melanine absorbeert de laserstraal, die wordt omgezet in warmte. Deze hitte beschadigt de haarfollikel vanaf de eerste sessie en verspreidt izch naar het haarzakje, die uiteindelijk wordt vernietigd.

Diode laser of IPL?

Het spectrum van de diode laser is veel nauwkeuriger dan dat van intens gepulseerd licht (IPL). Het richt zich namelijk enkel op de haar en de haarbol. Daardoor is het risico op verbranding zo goed als nihil. Bij intens gepulseerd licht worden de uitgezonden lichtstralen geabsorbeerd door de epidermis en door het haarzakje. Daardoor is er een groter risico op verbranding.

 

Doet het pijn?

De EPILPRO II heeft een krachtig koelsysteem dat zorgt voor minder bijwerkingen. De huid warmt minder snel op waardoor het comfort van tijdens een behandeling toeneemt. De behandeling kan ook op maat gezet worden waardoor de pijn relatief is. Ik spreek dit ook niet graag uit omdat de pijngrens voor iedereen anders is.

 

Is het definitief?

Tenzij er sprake is van significante hormonale verandering (zwangerschap, verandering anticonceptie,…) zijn de resultaten van de laser permanent. Haar dat is vernietigd groeit niet meer terug. Na 6 à 8 sessies is de behandelde zone afgerond. Echter kunnen er na enkele jaren sommige nieuwe haren terug groeien. In dit geval is het aangeraden om elk jaar een onderhouds sessie te houden om de resultaten aan te houden.

 

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Dit is heel persoonsafhankelijk. Om al het haar definitief te verwijderen zijn er tussen de 6 à 8 sessies nodig, met een onderhoudssessie van een keer per jaar. Het is ook belangrijk om te weten dat dunnen en lichte haren moeilijker te behandelen zijn, daarom zijn de onderhoudssessies zo essentieel.

 

Wat is de aanbevolen onderbreking tussen de sessies?

Bovenlip: 3 weken

Kin & oksels: 8 weken

Brazilian: 6-8 weken

Benen, armen, rug en romp: 6-8 weken

 

Elk haartje doorloopt een haarcyslus die bestaat uit verschillende fases. De haren die zich in de anagene fase (actieve fase) bevinden kunnen vernietigd worden door de laser. Tijdens deze fase is er pigment of melanine aanwezig in het haar.

Prijslijst vrouwen

Prijslijst mannen